Äänimäärä on kiehtova käsite. Sen kasvaminen sai sydämeni pakahtumaan.

Sain tällä kertaa kuntavaaleissa 28 ääntä. Tämä tarkoittaa että 28 ihmisen mielestä olen ollut kunnan paras ehdokas. 21 näistä äänistä oli annettu ennakkoon, ja 7 oli annettu vaalipäivänä. En tiedä, onko tällä merkitystä, mutta haluan silti kirjata sen ylös.

Nämä äänet tarkoittavat konkreettisesti sitä, että kaksi koululuokallista ihmisiä on kokenut minun politiikkani olevan jotain sellaista, mitä he haluavat nähdä kaupunginvaltuustossa.

Saamani luottamuksen vuoksi on tietenkin itsestään selvää, että poliittinen vaikuttamistyöni ei pysähdy tähän. Joudun kuitenkin pohtimaan, mitä tekisin seuraavaksi.

Tulevaisuuden suunnitelmat

Äänet on nyt jaettu. Kuntavaalien äänestys on ohitse, enkä saanut paikkaa valtuustossa. Olen itse asiassa puolueeni mittakaavassa puolivälin alapuolella: yli 50 ehdokasta sai enemmän ääniä kuin minä. Tämä on kiinnostava ilmiö, sillä olen tästä älyttömän iloinen.

Erityisen iloinen olen siitä, että ääniä saivat enemmän selkeät vähemmistöjen edustajat.

Olen hieman uuvahtanut kaiken tekemäni vaalityön suhteen, vaikkakin tavallaan pohdinkin jo, voisinko jotenkin valmistautua johon seuraavaan. Olen myös oppinut paljon vaalityön käytännöistä, ja ehkäpä saanut uusia liittolaisia taistelussani ihmisten oikeuksien puolesta. Tavallaan alkaa tuntua tärkeältä, että asioissa päättämässä olisi vastuullisia ihmisiä, ja Vasemmistoliiton vaalivoitto – ja kasvu Turun kolmen suurimman puolueen joukkoon oli aivan mahtava asia!

En saanut virallista luottamustoimea, jossa joutuisin kantamaan vastuuta. Toisaalta koen, että minulla on ihmisenä ja turkulaisena vastuu jatkaa omaa työtäni kotikaupunkini kehittämiseksi. Ehkäpä seuraavissa vaaleissa se näkyy myös äänissä?

Toisaalta huomaan myös, kuinka tärkeää on ylläpitää verkostoja, ja varmistaa, että en jää yhtä yksin tämän työn kanssa kuin tällä kertaa.

Lopuksi

Tavallaan olen onnellinen, että en saanut uutta laajaa luottamustoimea: joudun jo nyt tekemään valintoja ja priorisoimaan asioita pystyäkseni parhaani mukaan tekemään mahdollisimman tehokkaasti töitä paremman maailman puolesta. Olen tietenkin yhä auttamassa, tukemassa ja tekemässä pienin askelin töitä tasa-arvon, yhdenvertaisuuden – ja ihmisten välisen ymmärryksen kasvattamiseksi.

Kiitos kaikille minuun uskoneille! Aion jatkossakin olla luottamuksenne arvoinen!

Jos haluaisit olla mukana tulevien vaalien taustaryhmässäni, ole yhteydessä. Huomaan tarvitsevani tukea, jos aion saada ihmisten äänet kuuluville.

This post is also available in: englantiruotsi

Juuso-Matias forming a triangle with their hands

Juuso-Matias Maijanen

Author has a background in physical acting and in theatre and drama pedagogy. They are also an intimacy director with Intimacy Directors and Coordinators Inc. with a ’certification pending status’ and are an intermediate fight performer with Nordic Stage Fight Society. Author is currently preparing for their degree projecct within is a MA student at Stockholm University of the Arts (starting autumn 2023) and looking for people to collaborate with.